Why?

1 comment:


-Assalamualaikum-

p/s ; Tajuk tidak berape masuk dengan entry ini -.- maaf, no idea.

  Selasa, 31.12.2013, last day of 2013. Bad day to me maybe -.- Idk why i'm like this. Harini daftar sekolah aku. Next year aku kelas prinsip akaun . hm, tak kisah pun aku kelas ape. Tapi yang buat aku sedih is takde sorang pun geng aku kelas same dengan aku. Ada lah jugak sorang due kelas tu aku kenal tapi semuenye ada geng. Aku sumbak gile. Mase dekat sekolah tu dalam kepala ni nak tukar kelas je. Nak try mintak kelas math tapi aku takut nak mintak dengan cikgu. hm hm,

  Kebanyakkan geng aku duduk kelas sains. Almaklumlah bijak belake kan. Geng aku yang same result dengan aku duduk kelas math. That why terasa diri ni layak je masuk kelas math tu. hm hm, tapi agak pelik cara cikgu bahagikan kelas tu. Bukan nak pertikaikan tapi macam tulah. Esok nak try mintak dengan cikgu boleh tak masuk kelas math. Mintak tolong kawan kawan aku back up aku esok. Kalau dieorang nak back up aku la. Tak boleh pakse.

  Mak aku suruh aku mintak dengan cikgu masuk kelas math tapi ayah aku macam tak kasi je. Bukan tak kasi api hm hm tak tahu nk cakap macam mana. Okey lupekan. Kakak aku cakap same je kelas math dengan pa cause bile dh habis belajar jadi akauntan jugak. Yang membezakan kelas math dengan pa is math ambik lebih banyak subjek dari kelas pa. Aku tak reti nak explain macam mana. hm, pa ni takpayah ambik add math. Kalau tak silap aku lah. Orang kate add math susah. So, agak menyeramkan bagi aku -.- If aku dapat kelas math tapi aku tak boleh pergi dengan subjek add math tu comfirm dipertikaikan oleh cikgu. Galok nok masuk tapi hmmmmm.

  Aku harap sangat aku dapat kv tu. Aku taknak sch alfalah walau macam mane pun. Bia lah kawan aku tak kasi pun. Aku nak pergi jugak. Nanti lame lame diorang akan abaikan aku. Entah kenapa aku rase macam tu. Sorry guys ;c Nanti korang berjaya, aku hm . Aku taknak macam tu. Baik aku belajar apa yang aku nak kan. Fikir masa depan. Kateko ! Huhh, whatever -.-

  Aku harap esok aku duduk dengan orang yang aku kenal -.- Biar aku tak jadi pendiam. Aku ni spesis yang banyak mulut if duduk dengan orang yang rapat dengan aku je. If orang tu tak rapat dengan aku, aku akan jadi pendiam secara automatik. Lailai ;o

   Petang ni aku tak tahu kenapa mood aku down gile nak mampus. Mampus okey --' Biasenye kalau aku bad mood aku tidor. Tapi tadi aku tak boleh tidor. Aku menangis ;c Sumpah , aku tak tahu kenapa. Okey shut up. Aku harap malam ni menyeronokkan bagi aku sebab malam ni ada makan makan sikit dekat rumah kawan mak aku. bbq katenye -.- Esok dh sekolah. Okey tak sedia langsung. Barang barang semuenye yang tahun lepas. Cume beg je beli yang baru. Okey, tak kisah -.- Aku kan nak pindah ;D hm hm, nothing to post. Sorry if aku banyak merapu dan blablabla . Kbhaii ;3

.HAPPY NEW YEAR GUYS.
lots of love,
shirah

  

VirtualMalaysia.com Promotes VMY2014

No comments:
*klik banner untuk join*

-Assalamualaikum-

   Jom join GA ni ramai ramai ;D Syarat simple gile. Haaaa, sumpah tak tipu. haha, hadiah ga ni awesome . Tak percaye? Tengok ni , hee ;

1. VM merchandise (T-shirt/Payung/Mug) + RM10 mobile top up = 3x
2. Payung Virtual Malaysia = 3x
3. T-Shirt Virtual Malaysia = 3x
4. Mug Virtual Malaysia = 3x
5. Long Chiffon Skirt (Yellow) = 1x
6. Long Chiffon Skirt (Blue) = 1x
7. Long Chiffon Skirt (Red) = 1x
8. 5 keping Voucher 10% Cupcake Lily Cafe = 10x
9.  Shawl (Handmade by Salju) = 1x




  Sekali dengan gambar aku kasi. hahaha, okey tu syarat --' btw, its awesome righthaaaa, ape tunggu lagi join la cepat cepat. hahahaha, GA ni tamat 31 Disember ni . Masih sempat untuk join . Insya-Allah 


       Article pilihan ;
Shopping Tourism Looks Good for the Country
p/s; Goodluck untuk semua peserta. Hope menang ;D
lots of love,
shirah
   

Confuse .

No comments:

-Assalamualaikum-

  Hye peeps . Aku tengoh buntu woii . Aku nok pindah sch tapi aku sayang nak tinggal sekolah lama aku . hm hm . Sayang nak pisoh ngan geng geng , junior and senior aku . Alahai --'

  Sebelum exam haritu mak aku suruh aku masuk kv . Mak aku suruh aku masuk kv sebab mak aku taknak aku ambik spm . Actually aku pun taknak ambik jugak . Aku taknak ambik cause subjek yang pmr ni pun aku lemah apatah lagi yang spm kan . Entah ape die belajar aku pun tak tahu -.- hahaha, kv kan tak ambik spm . kv ni macam kolej gitu . Name pun kolej vokasional kan . haha , kite kene belajar 4tahun. Bile habis empat tahun dapat diploma. haaa, care exam pun macam kolej . haha

  Macam macam jugaklah dugaan yang aku kene hadapi haritu . Mula mula tu kan mak aku dengan ayah aku paksa aku masuk kv . Aku tak rela gile time tu . Tup tup ayah aku cakap tak payah pergi tapi mak aku suruh pergi . aaaaaaaaaa, time ayah aku cakap tak payah pergi tu hati aku dah rela nak pindah -.- Geram gile time tu kot . Borang kv aku dah isi . Time tu 50 50 la nak pindah ke tak . Tapi dalam hati ni nak pindah -.- hahahaha , k ngarut --'

  Bile dah tahu result baru ayah aku kasi aku pergi kv . Maybe sebab aku cakap dekat ayah aku sambil teresak esak nangis kot -.- Kakak aku tunjuk mesej die dengan ayah aku langsung aku tepik . You nok tepik ? Sila search abang google . haha , tu pun kalu jupe . Before dapat result tu ayah aku macam bagi taknak bagi je aku pergi . Aku pun pelik dengan ayah aku sebenarnye --' Mase jalan jalan dekat Shopping complex ayah aku nampak beg roda . Ayah aku cakap ''meh tengok beg nk buat gi sane.'' Aku heart attack lah sekejap . Pelik sangat apasal ayah aku cakap macam tu . haishhh --'

  Lalalalalala, aku nak pergi jugak. Just tunggu je die umum aku boleh masuk ke tak . Kalu tu aku kene stay dekat sekolah aku 2minggu . Die cakap 20.1 baru daftar. haaaa , belajar jugak aku nanti --' hahaha. Aku mintak KV ERT Setapak . Jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dari Kemaman . haha, aku mintak bahagian ict , komputer dan rangkaian . Mak aku cakap kalu belajar tu senang dapat kerja . ngehngeh , fikir masa depan okey . Actually die ada 2pilihan . Aku pilih due dua mende yang sama . heeee , aku mintak dekat setapak cause dekat dengan rumah mak saudare aku . Rumah mak saudare aku dekat gombak so setapak je dengan setapak . Mak aku cakap macam tu . hahahahahaha . Senang sikit nak jage aku jauh jauh tu .

  hm hm , whateverlaa ape yang aku merapu tu haa. Yang pasti aku nak pindah . Taknak dah ambik bahasa arab . Fobiaaaaaaaaaaaaaaaa. haha , jangan tanye sebab ape ;3 hahahahaha, ramai kawan and junior aku taknak aku pindah . Aku kan ramai orang sayang . Nanti takde aku diorang sunyi XP k aku perasan . Hahaha, kalau menyampah boleh berambus -.- Macam macam dieorang cakap dekat aku . Nanti cakap kiell , nanti bergaye , nanti dh tak pakai cermin mata pakai contct lens, dll . Banyak gilee --' hahahaha

  Aku harap aku dapat . Aminnnn . Kawan aku doa aku tak dapat . Sedih dohhhh . Junior aku pun same . huh huh , hampehhh . hahahaha , nak try duduk jauh dari family , hidup berdikari . heeee , cewahh . Kbhaiii . Muahh XD

p/s : Aku sayang kawan aku, junior aku 

lots of love,
shirah 

No title ...

1 comment:

-Assalamualaikum-

   Khamis, 19.12.2013, haa tahu kan tarikh and hari tu hari ape Result PMR woii . hm hm, result aku tidak memuaskan hati aku and parents aku. Waaaaaaa, sedih. Dalam family aku, aku je dapat result teruk macam tu. Kakak kakak aku tak pernah dapat macam tu. Sape tak sedih kanTapi takpe dah takdir aku. Aku dah usaha. 

  Actually, aku tahu result tu dekat rumah lagi. Aku hantar mesej dekat sape entah yang 15888  tu --' haha, beberape minit sebelum pukul 10 tu aku dah berdebar, tangan berpeluh bagai. Mase tu dah tak buat ape dah, tengok jam je kerje aku sambil pegang phone. Fuhhh, nasib phone aku bukan jenis touch skrin kalau tidak comfirm skrin dh tak macam skrin. Tangan berpeluh la katekan. Kalu aku debar memang macam tu, kadang tu rase sejuk jee. haaa, pukul 10 terus tekan sent. Sambil sambil nak tunggu tu aku layan la cerite yang agak berdebar. Dah lah berdebar tengok pulak cerita yang buat kite berdebar. Haishh , tapi wak relaks je. Bunyi mesej buat aku makin debar dohhhh. Langsung aku cakap dekat junior aku tu stop mesej for a while. hahahahaha --'

  Nak dekat pukul 10.30 tu aku kene pergi sekolah pulak. Nak ambik slip. Tapi time siap siap tu aku tak tahu lagi aku dapat berape. Time ayah aku tengah panaskan kereta and aku duduk dalam kereta tu baru sampai mesej dari 15888 tu. Wahhhh, mule happy dapat mesej tu. Bile dah bukak mesej tu mulut aku automatic jadi terbukak luas and air mata aku jatuh. Nak cakap dekat ayah aku pun susah. Tak terkate mase tu. Aku tak tahu ayah aku faham ke tak aku cakap time tu . Teresak esak aku nangis. Adik aku tengok aku pelik je. Mase tu aku peduli ape. hahaha, before ayah aku reverse kereta ayah aku tanye ''dah nk gi dk niKe nak ambik esok je?'' aku jawab sambil nangis. Last last pergi jugak and aku stop nangis. And time tu jugak aku cakap dekat ayah aku ''abah, nk masuk kolej vokasional ea. Takmboh dh sekoloh alfalah.'' Ayah aku pun jawab ''dh boleh ke result gitu?'' hmhm . Dalam kepale aku time tu malu je. Kelas depan tapi result hmmm. Time tu tak tahu lagi kan ape yang A B C . 

   Sampai je dekat sekolah cari sekelompok perempuan yang pakai baju warne biru . Means that geng geng aku. Kiteorang dah berpakat nak pakai baju warne biru. HAHA, cari punye cari tetibe nampak ain lambai tangan. Langsung aku berlari and peluk ain. Tikah and pikah bukan main debor. Huhh, last last aku berhenti and buat buat happy je. Geng aku yang lain tak datang lagi. Fuhh, lambat gile sorang sorang datang. Mak, ayah, pelajar semue duduk dekat luar. Dewan tak bukak lagi. Bile dewan bukak kerusi meja yang budak spm gune haritu tak susun lagi. Alahaii, kene susun pulak. Tapi aku tak susun pun. Leper tak layan aku. hahaha, aku ngan geng geng aku duduk galok dekat luar. haaa, happy semacam je. Masuk je dewan geng geng aku buat bising. haha, tak dengar pun ape pengetua and cikgu cakap. Cikgu suruh duduk kiteorang tak duduk. Ambil kerusi saje je. Tak senang nak duduk kate kawan aku. hahaha

  Bile cikgu umum orang straight A baru diam . Nak fokus nak fokus XD hahaha , sekolah aku 5orang je dapat straight A (9A), 10orang dapat 8A . Dah okey lahtu kan. hm hm, bile cikgu sudah umum orang 9A and 8A aku dengan geng aku cepat cepat lari pergi dekat guru kelas. Nak ambil slip. Orang dapat result sikit macam aku ni mana naik pentas kan. haha, bile dapat je slip aku terus happy sebab sejarah aku lulus. Selame 3tahun aku belajar ni kali pertama KOT aku lulus sejarah . haha, hebat kan --' Pergi tanye orang tu dapat berape pergi tanye orang ni dapat berape . haha, selamber je aku . HAHAHA, btw congrats sape dapat straight A ea. Result geng geng sekolah rendah hampir sama dengan aku. Tu buat aku happy sikit. haha, tapi ada jugak yang straight A. hm hm, takpe takdir diorang. Yang dokleh bla beror, kawan aku dari 5tahun lebih tinggi dari aku. ksedihh --' haha, ex crush aku straight A. hm hm, lalalalala

ni yang koop bagi. haha, beg silang and buku nota yang entah bile. Kalender dekat dalam tu 4tahun yang lalu. haha

me, imah, hani, farah and eipa

again ;D

piqah, me and hani

me, imah, hani, farah and ijah

again ;D

   haaa, dok semue geng ada. Separuh je. Ramai balik dh. tsk tsk --' Ada biru ada lalalalala. haha, dok biru semuenye pun. btw, aku turut gembira dengan result geng geng aku yang molek tu. Sahabat Sampai Syurga . Sayang mu orang ;** kbhaii, muahhh


lots of love,
shirah

NANA AMEER'S FIRST GIVEAWAY

2 comments:
Assalammualaikum :)
*ada penambahan hadiah

Giveaway ini ditaja oleh : 


DAN SEMUA PESERTA DAPAT VOUCHER 10% dr JASPLE BOUTIQUE !

Tarikh mula : 31 OKTOBER 2013 - 30 DISEMBER 2013
Senarai hadiah 

lots of love,
shirah

First Giveaway by Izzah & Annisa

No comments:
CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway ini dianjurkan secara partner iaitu Izzah & Annisa. Terdapat 57 Hadiah untuk 57 Pemenang bertuah. Marilah sama sama memeriahkan lagi giveaway mereka ini. Tempoh giveaway adalah bermula dari 1 Disember 2013 dan akan tamat pada bila bila masa sahaja. { senarai hadiah }

Link Account Twitter: AshirahAzif
Link Account Facebook: AshirahAbdullahAzif
Nama Account Google: AshirahAzif

lots of love,
shirah

December Giveaway by Munirah & Nabilah

No comments:
*klik banner untuk join*

   Penganjur mencari 21 orang pemenang . Tarikh akan tutup setelah peserta cukup 14 orang . So join cepat cepat . Nak tahu hadiah ape klik je banner tu okey . Hope menang XD heee , kbhaii

lots of love,
shirah

GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013

No comments:
*klik banner untuk join*

Hadiah 
*pemilihan secara random dan komen terbaik*


 3 biji patung pou untuk 3 pemenang
 18 pencil case ntuk 18 pemenang
 6 biji pou kecik untuk 6 pemenang
 3 hp strap untk 3 pemenang
 3 biji lotion unt 3 pemenang
 6 biji fridge magnet untk 6 pemenang
 11 brooch sepasang untuk 11 pemenang

hadiah komen terbaik 
 hadiah misteri *sesuai untuk lelaki dan perempuan 
 makeup case untuk seorang 


 4 keping untuk 4 pemenang 

55 pemenang dicari

Tamat:

29/12/2013

lots of love,
shirah

Duo Giveaway By Azlan & Syara

1 comment:


lots of love,
shirah

HALLYU WAVES GIVEAWAY by Putry Mirah and Rifa Sparrowz

No comments:



NAK JOIN BOLEH TEKAN BANNER

Hai guys , Ini adalah Hallyu Waves GiveAway yang dianjurkan oleh Putry Mirah dan Rifa Sparrowz.
GiveAway yang berkonsepkan Korean Pop {{KPOP}} . Contohnya EXO dan lain-lain . 

GiveAway ni menawarkan hadiah-hadiah yang menarik . 

Top Referral : Baju KPOP {{ MISTERI }} *ikut nasib 

Tempat pertama : Beg KPOP { SUPER JUNIOR } dan Button { SNSD }
Tempat kedua : Poster { BIG BANG } dan Poster { EXO }
Tempat ketiga : Header KPOP (Pilihan pemenang) { seorang  pemenang } 
Tempat keempat : Cursor nama (Pilihan pemenang) { dua pemenang } 
Tempat kelima : Blog Review { lapan pemenang }
Tempat keenam : Bloglist { lapan pemenang } 

JOM JOIN RAMAI-RAMAI . JANGAN LEPASKAN PELUANG
AKAN TERBATAL JIKA KURANG DARI 30 PESERTA

lots of love,
shirah

Simple Giveaway by Licha

1 comment:
*klik banner untuk join*

   Syarat GA ni simple gile . Tengok tajuk GA lah kan . HAHA , tarikh tamat GA ni 24.12.13 . Actually dekat banner dh ada. wkwk , ni antara hadiah untuk dimenangi >< :


Awesome right ? haha , so join cepat okey .. kbhaii --'

lots of love,
shirah




Super Duper Awesome Giveaway by Hannan

No comments:

Assalamualaikum and annyeonghaseyo

credit : banner to KAK SHA
{Click Banner Untuk Join)

11.12.13 - 20.1.14


Top Referral 


x1 Blouse

x1 Skirt

x2 Pasang brooch Bunga-2

x1 Lipgloss *babylips*

x1 Purse / handphone pouch

x1 Cash RM50


Top Referral 2 


x1 Blouse

x1 Shawl

x1 pasang Brooch Bunga-2

x1 Earphone 


Top Commentator 



x1 Beg Domokun

x1 Handphone Pouch Barbie

x1 Long Keychain Domokun



Entri Kreatif 


x1 Tudung Turki *colour random* 


Random 

6 biji brooch x3 pemenang

bookmark calendar 2013 x5 pemenang

Topup RM5 x 2 pemenang

Bloglist 2 bulan x2 pemenang

Tudung bawal x2 pemenang

x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang

x2 button badge x2 pemenang

x2 Perfume Solat x2 Pemenang

x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang

x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang

x1 cempaka top x1 pemenang

x2 magic inner neck x2 pemenang

x2 helai tudung turki x2 pemenang

x3 pasang stokin sandy x3 pemenang

x2 Pashmina x2 pemenang

x2 Tudung Bawal

x3 shawls x3 pemenang

x1 perfume x1 pemenang

x2 packet shiseido mask x2 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

Header x2 pemenang

x1 string bracelet x1 pemenang

x1 cheese powder

x1 comic book x1 pemenang

x1 comic book x1 pemenang

x1 Pixel hp charm and barangan kraf yang lain x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

review blog x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

10% discount untuk semua peserta ^^


SEMUA DIJEMPUT JOIN! ^^

lots of love,
shirah

Leeluvie Giveaway by RL & IL

No comments:

-Assalamualaikum-

Stalk punye stalk , terjumpe pulak GA yang awesome ni . Jom join cepat cepat cause tarikh tamat GA ni 27 Disember 2013 ni . Insya-Allah sempat join k ! Biasela pejam celik pejam celik tuptup GA tamat . haha, syarat easy like nut . Eh ? HAHA , pun boleh . Klik banner yang comel tu untuk join k . Senarai hadiah  *klik* . Omomomo , gempak -.- haha, btw good luck sape yang join . Hope menang . Aminnn ! Hahaha *puhpuh* . kbhaii XD 

lots of love,
shirah


Mini-Mini Giveaway By Iman Zakaria

No comments:
*klik banner untuk join*

-Assalamualaikum-

Senarai hadiah :

Topup RM3 x1 By Iman Zakaria

Bookmark R4BIA x3 By Iman Zakaria
Teddy Bear x1 By Iman Zakaria

Review Blog x3 By Iman Zakaria

Tarikh Tamat : 
27 Disember 2013
lots of love,
shirah

Mega Duo Giveaway PINK BLUE by Mira Era

No comments:

klik banner untuk Join


Sponsor :



Banyak hadiah untuk dimenangi . :) Jom lah Join ramai ramai

lots of love,
shirah



December Giveaway by Fatin Diana

1 comment:


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

lots of love,
shirah

Awesome December giveaway

No comments:

*klik banner untuk join*




 
© ALL RIGHT RESERVED BY ASHIRAHAZIF ♥